Studiedag op 28 oktober 2017

logo Dini's poppenrijk 

“Speel meer met het jonge kind!”

21e-eeuwse vaardigheden in het Flo Flierefluiterprogramma en de Ye & Bo club

De eenentwintigste eeuw vraagt van de mens verbeeldingskracht en fantasie. Competenties om de wereld om hem heen aan te passen en te veranderen. In onze programma’s komen onder andere de vaardigheden, creatief denken en handelen, kritisch denken, probleem oplossen, zelfregulering, samenwerken en communiceren aan bod.
Op zaterdag 28 oktober nodigen Gerdien Janse van de Ye & Bo club en Dini Bongers van Dini’s poppenrijk je uit voor een bijzondere studiedag. Deze dag is bedoeld voor leerkrachten van het jonge kind en pedagogisch medewerkers. Het programma bestaat uit twee interactieve workshops van 3 uur met tips waarmee je gelijk aan de slag kan gaan.

Verbeeldingskracht en poppenspel…

Flo Flierefluiter een fantasievol taal- en speelprogramma met prentenboeken.
Een interactieve vrolijke workshop van poppenspeelster en leerkracht Dini Bongers, waarin maakt de cursist kennis gemaakt wordt met het levend poppenspel. We maken gebruik van handzame knuffels. Deze workshop geeft de gelegenheid de vaardigheid in fantasiespel te vergroten. Centraal staan het bewegen van de pop, stilte spel, emoties spelen en karakter geven aan de pop. We maken gebruik van handzame knuffels, poppen die bij programma’s gebruikt worden of een eigen pop om die werkelijk in de groep te integreren. Ook komt de interactie tussen pop, kind en poppenspeler aan bod. Deze workshop geeft gelegenheid om de vaardigheid in fantasiespel en verbeeldingskracht te vergroten. Bovendien gaan we eens op een andere manier naar prentenboeken kijken, want elke prent is een verhaal op zich. Het is de bedoeling dat de cursist het poppenspel de volgende dag al kan toepassen in de groep.
Dini wil met haar workshops de fantasie en verbeeldingskracht van de cursist verder ontplooien, zodat ze een voorbeeld kan zijn voor de kinderen die op school onder haar verantwoordelijkheid vallen. Een voorbeeld dat het kind alle ruimte geeft om te groeien tot een volwaardig mens.

Spelen en bewegen…

Speel en beweeg met Ye & Bo.
Een dynamische workshop waar leerkrachten en pedagogisch medewerkers tips en tools krijgen om meer te bewegen en te ontspannen op de groep. Een goede balans tussen beweging en ontspanning, dat is eigenlijk voor elk mens belangrijk. Maar hoe pas je dat toe binnen een groep jonge kinderen?
Door gebruik te maken van verschillende spelvormen, diverse stijlen muziek en attributen leer je hoe je elk thema in spel/ beweging / ontspanning / creativiteit om kan zetten.
Tevens geeft Gerdien Janse je voorbeelden hoe je met diverse attributen de grove en de fijne motoriek kunt stimuleren. Er worden ook voorbeelden gegeven a.d.h.v. diverse prentenboeken.
Met alle praktische tips kun je na deze interactieve workshop bewuster omgaan met een goede balans tussen bewegen en ontspannen. En hoe je spel, sfeer, creativiteit en fantasie meer kunt inzetten bij jonge kinderen.

Voor meer informatie over de Ye Bo Club kun je terecht op: www.bewegenmetpeuters.nl

Praktische informatie:
Inhoud:                2 interactieve presentaties in een studiedag van 6 uur
Datum:                 in 2018 zullen er weer studiedagen ingepland worden
Aanmelden:          informatie volgt, aanmelden
via Contactformulier Studiedag2017
of telefoon: 06 514 64 385
Tijd:                      [9.30 uur tot 16.30 uur, inloop vanaf 9.15 uur]
Kosten:                 €125,- per persoon voor 2 workshops, inclusief een lunch, koffie/thee en een goodiebag
Locatie:                Bibliotheek IJsselmonde, Herenwaard 15, 3078 AK Rotterdam

Leuke tips op FB: Dini’s poppenrijk   Bewegen met peuters

Dini's Poppenrijk contact

Gratis e-book!