Meer spelen met het jonge kind!

Introductieworkshops

Op woensdag 6 juni 2018 nodigen Gerdien Janse van de Ye & Bo club en Dini Bongers van Dini’s poppenrijk je uit voor een bijzondere middag. Deze middag is bedoeld voor leerkrachten van het jonge kind en pedagogisch medewerkers. Het programma bestaat uit 2 interactieve introductieworkshops, ter kennismaking van onze programma’s, vol tips waarmee je gelijk aan de slag kan gaan.

Eenentwintigste-eeuwse vaardigheden in het Flo Flierefluiterprogramma en de Ye & Bo club

De eenentwintigste eeuw vraagt van de mens verbeeldingskracht en fantasie. Competenties om de wereld om hem heen aan te passen en te veranderen. In onze programma’s komen onder andere de vaardigheden, creatief denken en handelen, kritisch denken, probleem oplossen, zelfregulering, samenwerken en communiceren aan bod.

Workshop1
Poppenspeelster en leerkracht Dini Bongers wil met haar programma fantasie en verbeeldingskracht van leerkrachten en pedagogisch medewerkers verder ontplooien, als voorbeeld voor de kinderen waar ze verantwoordelijk voor zijn. Een voorbeeld dat het kind alle ruimte geeft om te groeien tot een volwaardig mens. Bij dit uitgebreide professionaliseringsprogramma worden poppenspel en prentenboeken als hulpmiddel ingezet.
Tijdens de interactieve introductieworkshop krijg je de gelegenheid de vaardigheid in poppenspel te vergroten en de poppen die bij programma’s gebruikt worden of een eigen pop, werkelijk in de groep te integreren. Als inspiratiebron gebruiken we prentenboeken, want elke prent is een verhaal op zich.

Voor meer informatie kun je terecht op  www.poppenrijk.nl

Workshop 2
Gerdien Janse, leerkracht en beweegcoach, inspireert mensen die werken met jonge kinderen, op het gebied van beweging, ontspanning en spel. Tijdens deze interactieve workshop, als introductie op het volledige programma, leer je hoe je spel en beweging toe kan passen in de dagelijkse bezigheden met de kinderen.
Door gebruik te maken van diverse, (vaak alledaagse) attributen leer je hoe je elk thema of leerdoel, in spel en beweging om kan zetten.

Voor meer informatie over de Ye & Bo club kun je terecht op  www.bewegenmetpeuters.nl

 

Praktische informatie:
Datum:                woensdag 6 juni 2018
Aanmelden:       voor 23 mei 2018 : via www.poppenrijk.nl of www.bewegenmetpeuters.nl
Tijd:                       14.30 uur tot 16.30 uur, inloop vanaf 14.15 uur
Kosten:                €25,- inclusief 2 workshops, koffie/thee en een goodiebag, u ontvangt een factuur
Locatie:                Bibliotheek IJsselmonde Herenwaard 15 3078 AK Rotterdam
Leuke tips op FB: Dini’s poppenrijk   Bewegen met peuters

 


Gratis e-book!