Studiedag op 22 september 2018

logo Dini's poppenrijk 

 

Meer spelen en bewegen  met prentenboeken!

&

Maak je eigen ‘Speel je mee?’ voorstelling…

 

Doe je ook mee?
Op zaterdag 14 april nodigen Gerdien Janse van de Ye & Bo club en Dini Bongers van Dini’s poppenrijk je uit voor een bijzondere studiedag. Deze dag is bedoeld voor leerkrachten van het jonge kind en pedagogisch medewerkers. Het programma bestaat uit drie interactieve workshops van ieder 2 uur met tips waarmee je gelijk aan de slag kan gaan.

Drie workshops:

1 Prentenboeken en poppenspel……

Flo Flierefluiter een fantasievol taal- en speelprogramma met prentenboeken.
Een interactieve vrolijke workshop van poppenspeelster en leerkracht Dini Bongers, waarin de cursist kennis maakt met het levend poppenspel. Centraal staan het bewegen van de pop, stilte spel, emoties spelen en karakter geven aan de pop. Ook komt de interactie tussen pop, kind en poppenspeler aan bod. Bovendien gaan we eens op een andere manier naar prentenboeken kijken, want elke prent is een verhaal op zich. Dini wil met haar workshops de fantasie en verbeeldingskracht van de cursist verder ontplooien, zodat ze een voorbeeld kan zijn voor de kinderen die onder haar verantwoordelijkheid vallen. Een voorbeeld dat het kind alle ruimte geeft om te groeien tot een volwaardig mens.

Voor meer informatie kun je terecht op  www.poppenrijk.nl

 

 

2 Prentenboeken en spelen en bewegen….

Speel en beweeg met de Ye & Bo Club
In deze dynamische workshop ervaart de cursist wat beweging, muziek en uitbeelden, met het thema van het prentenboek kan doen. Leerkrachten en pedagogisch medewerkers krijgen tips en tools om met meer plezier en fantasie aan de slag te gaan.
De creativiteitsontwikkeling van de cursisten staat centraal. Door zelf met eenvoudige materialen te spelen en te bewegen ervaart de cursist de inspiratie en de verwondering die het jonge kind beleeft. Immers, bewegen geeft plezier en is een van de basisvoorwaarden voor de ontwikkeling van het kind. Gerdien schrijft zelf kinderboeken en door haar ervaring in het onderwijs en in de kinderopvang kan ze jou zeker inspireren.

Voor meer informatie over de Ye & Bo Club kun je terecht op  www.bewegenmetpeuters.nl

 

NIEUW:
3 Speel je mee? voorstelling….

In deze workshop leer je in een korte tijd hoe je spel, beweging, fantasie, muziek, zang, mimiek en sfeer kunt inzetten tijdens een voorstelling. Zo maak je je eigen “Speel je mee?” voorstelling naar aanleiding van een prentenboek.

Dini en Gerdien werken tijdens deze interactieve workshop samen met de deelnemers om een ‘Speel je mee?’ voorstelling te maken, die direct in de groep gebruikt kan worden.

 

 

Praktische informatie:

Inhoud: Drie workshops van ieder 2 uur
Datum:  zaterdag 22 september
Aanmelden: voor 15 september: via info@poppenrijk.nl
Tijd:  9.30 uur tot 16.30 uur, inloop vanaf 9.15 uur
Kosten: € 150,-  per persoon inclusief een lunch, koffie/thee en een goodiebag.
Locatie: Bibliotheek IJsselmonde Herenwaard 15 3078 AK Rotterdam


Leuke tips op FB: Dini’s poppenrijk   Bewegen met peuters

Meer spelen met het jonge kind!

Introductieworkshops

Op woensdag 6 juni 2018 nodigen Gerdien Janse van de Ye & Bo club en Dini Bongers van Dini’s poppenrijk je uit voor een bijzondere middag. Deze middag is bedoeld voor leerkrachten van het jonge kind en pedagogisch medewerkers. Het programma bestaat uit 2 interactieve introductieworkshops, ter kennismaking van onze programma’s, vol tips waarmee je gelijk aan de slag kan gaan.

Eenentwintigste-eeuwse vaardigheden in het Flo Flierefluiterprogramma en de Ye & Bo club

De eenentwintigste eeuw vraagt van de mens verbeeldingskracht en fantasie. Competenties om de wereld om hem heen aan te passen en te veranderen. In onze programma’s komen onder andere de vaardigheden, creatief denken en handelen, kritisch denken, probleem oplossen, zelfregulering, samenwerken en communiceren aan bod.

Workshop1
Poppenspeelster en leerkracht Dini Bongers wil met haar programma fantasie en verbeeldingskracht van leerkrachten en pedagogisch medewerkers verder ontplooien, als voorbeeld voor de kinderen waar ze verantwoordelijk voor zijn. Een voorbeeld dat het kind alle ruimte geeft om te groeien tot een volwaardig mens. Bij dit uitgebreide professionaliseringsprogramma worden poppenspel en prentenboeken als hulpmiddel ingezet.
Tijdens de interactieve introductieworkshop krijg je de gelegenheid de vaardigheid in poppenspel te vergroten en de poppen die bij programma’s gebruikt worden of een eigen pop, werkelijk in de groep te integreren. Als inspiratiebron gebruiken we prentenboeken, want elke prent is een verhaal op zich.

Voor meer informatie kun je terecht op  www.poppenrijk.nl

 

Workshop 2
Gerdien Janse, leerkracht en beweegcoach, inspireert mensen die werken met jonge kinderen, op het gebied van beweging, ontspanning en spel. Tijdens deze interactieve workshop, als introductie op het volledige programma, leer je hoe je spel en beweging toe kan passen in de dagelijkse bezigheden met de kinderen.
Door gebruik te maken van diverse, (vaak alledaagse) attributen leer je hoe je elk thema of leerdoel, in spel en beweging om kan zetten.

Voor meer informatie over de Ye & Bo club kun je terecht op  www.bewegenmetpeuters.nl

 

Praktische informatie:
Datum:                woensdag 6 juni 2018
Aanmelden:       voor 23 mei 2018 : via www.poppenrijk.nl of www.bewegenmetpeuters.nl
Tijd:                       14.30 uur tot 16.30 uur, inloop vanaf 14.15 uur
Kosten:                €25,- inclusief 2 workshops, koffie/thee en een goodiebag, u ontvangt een factuur
Locatie:                Bibliotheek IJsselmonde Herenwaard 15 3078 AK Rotterdam
Leuke tips op FB: Dini’s poppenrijk   Bewegen met peuters


Gratis e-book!